FeMini Box
Magyarország tematikus női meglepetésdoboza izgalmas és különleges márkák termékeivel

Bemutatkozik (SzóKiMondóka – a világ szóról szóra)

A márkanév egy fókuszcsoport ötletei alapján született meg 2012-ben. Az első SzóKiMondóka játékcsomag, az Óvoda 2014-ben jelent meg. 2010-ben kezdtem el dolgozni rajta, eredetileg saját gyermekeimnek találtam ki, akik külföldön születtek és fontos volt számomra magyar nyelvi nevelésük. A szókártyákkal való játék nagy kedvenccé vált és a magukról készült videót is örömmel nézték, közben kimondták a képernyőre kiírt szavakat, majd együtt játszottuk el a mondókákat. Hamarosan a saját fejlesztésű, képes tördeléssel készült mesekönyv is megszületett és bekerült a csomagba. Vanó Jutka fejlesztő óvodapedagógussal pedig szülői útmutatót írtunk a csomag használatához.

Legnépszerűbb termékünk a játékcsomag sorozat, amelynek minden egyes fejezetében képes szókártyák, interaktív kisfilm, képes tördeléssel készült Lackfi János mesekönyv és szülői útmutató van.

Sokan szeretik önálló könyveinket is, a Testrészek mesesorozat 5 részből áll, minden fejezetben 2 mese, versek, dalok, mondókák és interaktív táblácskák vannak, amelyek segítségével új információkat szerezhetnek saját testrészeinkről. 2 könyvsorozatunk pedig szókártyákkal jelenik meg, Molnár Krisztina Rita: Móna és Marci kirándul mesesorozat az 5 érzékről, és az újrapapírra nyomott SzóKiMondó Ökomesék mesesorozat.

Néhány éven belül elkészül a játékcsomag sorozat hátralévő 3 fejezete és a könyvsorozatok hiányzó elemei. Addig egy előfizetéses tagsági rendszer keretein belül szeretnénk újabb filmeket, dalokat és digitálisan terjeszthető foglalkoztatókat gyártani, hogy a gyermekek fejlesztése és ebben a szülők támogatása is folyamatos legyen.

A SzóKiMondóka abban segít a gyakorló szülőknek, hogy azt a kevés időt, amit minőségi időként tudtok egymással tölteni, strukturálja, eszközöket ad a szülők kezébe a játékos fejlesztéshez, amit a gyermek játéknak él meg és még a szülő is élvez. A piacon egyedülálló képes tördeléssel készült mesekönyveink pedig abban segítenek, hogy a gyermeket bevond a közös olvasásba, úgy, hogy ő mondja ki a mese főbb szavait a képek alapján, persze közben szeme a szóalakot is megfigyeli, vizuális memóriája fejlődik, megérti az olvasás logikáját és sikerélménye lesz az olvasással kapcsolatban. Fejlesztési területeink a beszédfejlesztés, az olvasóvá nevelés, a napi rutin és felkészítés az óvodára, iskolára, valamint a külföldön született gyermekeknek az anyanyelvmegőrzés.

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben

Ne menj még!
Előbb iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő FeMini Boxról!