FeMini Box
Magyarország tematikus női meglepetésdoboza izgalmas és különleges márkák termékeivel

Bemutatkozik M Matcha

Mi a matcha tea és miért kezdi meghódítani a világot?

Amíg a matcha tea külföldön már sokkal inkább benne van a köztudatban és már szinte minden kávézóban lehet matcha latte-t kapni, itthon egyelőre kevesen ismerik. Mi is külföldön találkoztunk vele és rögtön beleszerettünk.

Semmi mesterséges dolog, csupán 100% zöld tea, amit különleges módon árnyékban termesztenek, majd porrá őrölnek. Mivel így a teljes tealevelet elfogyasztjuk,  a tápanyagok 100%-át megkapjuk, míg a hagyományos teázásnál ez csak 10%.

Saját magunkon tapasztaltuk, hogy mennyire jó hatásai vannak. Számomra szinte életmentő volt, hiszen kisgyermekes anyukaként az álmatlan éjszakák után folyamatosan fáradt voltam. A matcha kevesebb koffeinnel sokkal hosszabban tartó ébeséget biztosított és akkor is hatott, amikor a kávé egyáltalán nem. Az egészségre gyakorolt jó hatásait nem is említve, hiszen elképesztő antioxidáns tartalma segítségével erősíti az immunrendszert, segíti a zsírégetést, gyorsítja az anyagcserét és még sorolhatnám. Ráadásul nagyon finom!

A jó hatásain túl viszont minél jobban megismertük a matcha teát, annál mélyebb rétegeibe láttunk bele és annál jobban elvarázsolt bennünket. A matcha tea ugyanis nem csak a tea elfogyasztásáról szól, az elkészítéséhez gyönyörű teaszertartás tartozik. Az tanítja, hogy lassítsunk és adjuk át magunkat a pillanatnak. Értékeljük az életet, annak apró örömeit, szépségét és tökéletességét.

Miért alapítottuk meg az M Matcha márkát?

Azt tapasztaltuk, hogy itthon kevés helyen lehet igazán minőségi, finom matcha teához hozzájutni. Viszont ahogy az utóbbi években az egészséges életmód Magyarországon is egyre népszerűbb, a matcha tea iránti érdeklődés is növekszik.

2018-ban indítottuk el a webshopunkat, azonban a megelőző évet már nagyon alapos kutatással töltöttük, hogy megtaláljuk a legjobb, legfinomabb, eredeti Japán matcha teákat, ebben nem szerettünk volna kompromisszumot kötni. 

Először egyféle matcha teával indultunk, azóta már 4 különböző matcha port lehet kapni, igazodva az igényekhez. Vannak vásárlóink, akik a matcha tea gasztronómiai élményét szeretnék átélni, illetve olyanok is, akik a jó hatásai miatt fogyasztják, így például belekeverik a reggeli smoothie-jukba.

Emellett a teakészítő eszközök kínálatát is folyamatosan bővítjük, nagyon népszerűek az ajándékdobozaink is. Jelenleg főleg az M Matcha webshopban érhetőek el a termékeink, de már nagyon sok kávézóban is ott vagyunk és 2020-ban szeretnénk üzletekben is megjelenni.

Mik a terveink?

Célunk, hogy Magyarországon is minél többen megismerjék és megszeressék a minőségi matcha teát. Óriási múltja és története van, mégis hihetetlenül jól beilleszthető a modern életvitelbe, mindenki megtalálja a saját kedvenc elkészítési módját lehet az egy tradicionálisan elkészített tea, vagy egy habos matcha latte. Az álmunk egy saját matcha teás hely, ahol mindenféle matchás finomságot lehet majd megkóstolni.

Mi a matcha tea és miért kezdi meghódítani a világot?

Amíg külföldön már nagyon népszerű a matcha tea, itthon egyelőre kevesen ismerik. Mi is külföldön találkoztunk vele és rögtön beleszerettünk. Semmi mesterséges dolog, csupán 100% zöld tea, amit különleges módon árnyékban termesztenek majd porrá őrölnek, ezáltal a tápanyagok 100%-át megkapjuk. Amikor saját magunkon is tapasztaltuk fantasztikus hatásait eldöntöttük, hogy ezzel szeretnénk foglalkozni. A matcha kevesebb koffeinnel hosszabban tartó éberséget biztosít, elképesztő antioxidáns tartalma segítségével pedig többek között erősíti az immunrendszert, segíti a zsírégetést, gyorsítja az anyagcserét. Ráadásul nagyon finom!

De ez nem csak a tea elfogyasztásáról szól, az elkészítéséhez gyönyörű filozófia és teaszertartás tartozik. Az tanítja, hogy lassítsunk és adjuk át magunkat a pillanatnak. Értékeljük az életet, annak apró örömeit, szépségét és tökéletességét.

Miért alapítottuk meg az M Matcha márkát?

Azt tapasztaltuk, hogy itthon kevés helyen lehet igazán minőségi, finom matcha teához hozzájutni. Viszont ahogy az utóbbi években az egészséges életmód Magyarországon is egyre népszerűbb, a matcha tea iránti érdeklődés is növekszik. Rengeteg időt töltöttünk a legfinomabb matcha porok felkutatásával, majd  2018-ban indítottuk el a webshopunkat. Jelenleg 4 különböző féle matcha port lehet nálunk kapni. Vannak vásárlóink akik a matcha tea gasztronómiai élményét szeretnék átélni, illetve olyanok is, akik a jó hatásai miatt fogyasztják, így például belekeverik a reggeli smoothie-jukba. Ezekhez más-más matcha port ajánlunk. Emellett a teakészítő eszközök kínálatát is folyamatosan bővítjük, nagyon népszerűek az ajándékdobozaink is.

Mit szeretnénk?

Szeretnénk, ha Magyarországon is minél többen megismernék és megszeretnék a minőségi matcha teát. Óriási múltja és története van, mégis hihetetlenül jól beilleszthető a modern életvitelbe, mindenki megtalálja a saját kedvenc elkészítési módját lehet az egy tradicionálisan elkészített tea, vagy egy habos matcha latte. Az álmunk egy saját matcha teás hely, ahol mindenféle matchás finomságot lehet majd megkóstolni.

Tetszett?

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: email
Elküldöm emailben

Ne menj még!
Előbb iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő FeMini Boxról!