FeMini Box
Magyarország tematikus női meglepetésdoboza izgalmas és különleges márkák termékeivel

Bemutatkozik Zsuska Füzy Artposter

Jelenlegi, változó és kiszámíthatatlan világunkban jobb, ha az ember több lábon áll és függetlenül, önállóan is tud működni, fenntartani önmagát. Nekem ez az álmom és célom. Eredeti hivatásom: belsőépítész. A tervezés mellett nagyon érdekel a képzőművészet, azon belül is a festészet. Amellett, hogy ez kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség számomra, van bennem egyfajta vágyódás, hogy a képeim eljussanak több emberhez is. Megismerjék és megszeressék mások is.

Csodaszép környezetben nőttem fel vidéken. Szinte az erdő mellett laktunk, dombos hegyes tájon. Minden nap megcsodálhattam a felkelő és lenyugvó napot és annak fényeit. Szerettem gyönyörködni ebben a változatos égi jelenségben. Akkoriban még nem éreztem, hogy ezt bármilyen módon meg kellene örökítenem. Felnőttként, 2016-ban Budapestre költöztem, külső kerületbe, kis Duna partjára, panel lakásba, az 5. emeletre. Az ablakunk keletre nézett és a magasság miatt olyan érzésem volt, mintha a horizontra költöztem volna fel. Láttam ahogy összeér föld és ég, a kis Duna vize összemosódik az égbolt színeivel. A napfelkelték pedig varázslatosak voltak. Sosem láttam még ilyen szépet. Minden nap más és más volt, és szebbnél szebb.

Ekkor tört rám az érzés – ezt nekem meg kell örökítenem. Le kell fotóznom, meg kell mutatnom mindenkinek. Nem tudtam betelni a látvánnyal. Úgy éreztem, nem elég a fotó, vászonra kell vinnem az érzéseimmel együtt. Ekkor kezdődött az egész. Csak festettem és festettem mint az őrült. Volt, hogy egy nap 3-4 kép is készült, mert nem bírtam leállni. Kísérleteztem színekkel és technikákkal. Egyre több kép készült.

2017 év végére összeállítottam egy 12 db-os sorozatot, amit „Sky series” – Égbolt sorozatnak neveztem el. Ezek a képek voltak az elsők, amiket bemutattam a közösségi oldalamon és egy honlapot is készítettem nekik. Neve nem volt a projektnek. Néha jött egy-egy kedves visszajelzés, hogy, milyen szépek a képek és jó rájuk nézni. Ez szívmelengető volt, és éreztem, ki kell hoznom még többet a képekből.

Befotóztam őket, és a digitális képekkel kísérleteztem grafikai programban. Eljátszottam a gondolattal, hogy lehetnének még nagyobbak mint most, sőt szoba méretűek is. Kreatív feladat volt, nagyon élveztem. Jó alapanyagot raktam össze és jól variálhatóak a képek. A saját fotóim gyenge minőségűek lettek a festményekről, így felkerestem egy profi fotóst, aki stúdióban befotózta őket. Amikor elkészültek a „digitális festmények” és megláttam őket azt éreztem, megérkeztem. Pont ugyan olyanok voltak a képernyőn a színek, mint az eredeti festményeken, sőt olykor sokkal szebben tündököltek. Végre játszhattam és kísérletezhettem velük tovább, és már nem céltalanul.

Több ötlet is felmerült, mi lehetne belőlük. Belsőépítész szakmámból adódóan első sorban belső terekben képzeltem el őket, de nem csak képként. Egyedi gyártású tér elemekre tettem rá a képeimet, amiktől a tér igazán különlegessé válhat. Például hanggátló, hangelnyelő panelek, melyre egyedi nyomtatással kerültek fel, vagy egyedi nyomtatású tapéták. Nagyon izgalmas projektek voltak, de nagy értékű termékekről volt szó. Ez is egy út, melyet nem zártam ki, de igazán arra vágytam, hogy elérhetőbb és megfizethetőbb terméket hozzak létre, ami több emberhez eljut.

Nem emlékszem a konkrét pillanatra, amikor jött a felismerés, hogy egymással kombináljam a festményeimet. Valószínű valami égi szikra lehetett. Leültem a számítógépem elé, megnyitottam a grafikai programban a digitális festményeimet és különböző kivágásokkal egymásba illesztettem kettőt, aztán hármat, és még többet. Olyan izgatott voltam, mikor elkészültek ezek a geometrikus formavilágú képek, hogy ezzel sem bírtam napokig leállni, és csak gyártottam és gyártottam őket. A nagy lelkesedésben pedig éreztem, ezek már azok a képek, amiket el tudok juttatni a befogadó közönséghez. Nagyon kíváncsi voltam mit szólnak hozzá az emberek és a közösségi oldalakra is feltöltöttem őket. Nagy sikerük lett.

2020-ban úgy döntöttem, elérhetővé teszem a képeimet poszterek formájában az érdeklődők számára. A járvány közepette nem volt kérdés számomra, az internet lesz a

megfelelő platform. Saját webes felületen akartam értékesíteni őket, mert a művek is megérdemlik és a szándékom komolyságát is ezzel akartam jelezni az emberek felé. Ekkor vágtam bele a webshopom elkészítésébe.

A boltom, mely egyben a márkám neve is, két részből illesztettem össze. Egyrészt a saját nevemet tettem bele, hiszen egy művészeti alkotásnál nem hiányozhat az alkotó neve. Az internet nemzetközisége miatt előre vettem a keresztnevem. A márkanév második fele pedig magát a terméket jelöli amit árulok, vagyis a művészi poszter elnevezés, angolul. Így született az Zsuska Füzy – Artposter elnevezés. A domain névnél törekedtem inkább a rövidségre. Ezért csak az Artposter szerepel benne: www.artposter.org

A webshopban elérhető az elsőként készített Égbolt kollekció, a nagyon hasonló hangulatú Színátmenetes kollekció, és az ezekből született, geometrikus kivágásokkal készült Geometrikus kollekció képei poszterek formájában. A 3 különböző sorozat darabjai nagyon jól kombinálhatóak egymással. Több olyan inspirációs kép is felkerült a oldalra, ahol az enteriőrökben egyszerre szerepel egy geometrikus és egy égbolt, vagy színátmenetes kép. Jól kiegészítik egymást.

Két -féle méretben rendelhető, 50 x 60 cm és 75 x 90 cm. Ezek a méretek az eredeti festmények arányainak megtartásával jöttek létre. Nagy méretben mutatnak igazán jól, ezért nem válaszható jelenleg ezeknél kisebb kép. Minden poszter magas minőségben, 100% színvisszaadással, fakulásmentes nyomtatási technológiával készül, 200 g/m2-es, selyemfényű papírra. Minden darab egyedi műmegjelölést és számozást kap. Ez biztosítja a vevőt, hogy eredeti nyomatot tart a kezében. 100%-ban Magyarországon készül a termék.

Tudatosítani szeretném az eredeti, kitűzött célomat, hogy ez több legyen, mint hobbi. A jövőbeni terveim között szerepel újabb minták megalkotása és egyedi megrendelések vállalása is. Szeretném több emberhez eljuttatni a képeimet és fellendíteni a webshopomat akár nemzetközi szinten is.

Tetszett?

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: email
Elküldöm emailben

Ne menj még!
Előbb iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő FeMini Boxról!